Adventsfest med 120 deltagere

Andre søndag i advent var det tradisjonell adventsfest for asylsøkere og innvandrere i Betania.

Festen var samarbeid mellom KIA (Kristent Interkulturelt Arbeid) og Betania. Nærmere 120 store og små var samlet i Betania denne søndag ettermiddagen. Det ble et flott fargerikt felleskap med et innhold som pekte fram mot det som skal hende i selve julehøytiden.

 

Malvin Torsvik delte med oss undrene ved at Elisabeth som aldrende skulle føde Johannes og Maria som jomfru skulle føde Jesus. Han pekte på Guds allmakt og at alt er mulig for Ham.

Mot slutten ble det servering og gang rundt juletreet. Jon Arne Habostad ledet oss fint gjennom festen og KIAs nye regionleder, Ester Røen, takterte flyglet til sangene. Før deltakerne forlot Betania fikk de yngste en pose med «no’ godt» i. Dette med juletre var nok ukjent og uvant for mange, for jeg registrerte en meget aktiv fotografering både av enkeltpersoner og grupper foran juletreet i etterkant av festen.

Det er godt og oppmuntrende å registrere at så mange kom til Betania på en regntung og sur søndag ettermiddag. Her hadde nok KIAs nye regionleder Ester Røen gjort en betydelig innsats for å organisere transport både til og fra Betania. I tillegg til gleden over det gode oppmøtet fra innvandrerne, er det så herlig å se barn, unge og voksnes glede over å få være tilstede på et slikt arrangement. Det varmer en som har fått et spesielt forhold til denne gruppen mennesker. Nettopp derfor hadde jeg ønsket at mange flere fra vår egen forsamling hadde vært til stede og fått etablert kontakt med mennesker som trenger vårt vennskap, vår omsorg og vår medvandring i en utfordrende hverdag i et nytt land. Jeg kan love dere at det en berikelse å få dem som venner.

 

Det er en glede å være til stede på disse festene – både før Jul og før påske. Vi i Betania må se de store mulighetene dette gir for at flest mulig skal bli kjent med Betania som forsamling og få møte medlemmer av dette kristne fellesskapet. Dermed blir det lettere å invitere dem tilbake til andre arrangement hos oss. Her er det mulig å få den første kontakten med innvandrere og asylsøkere som vi ikke møter på de ordinære norskkursene på KIA eller på «Bli kjent»-treffene. Vi møter voksne som kanskje for første gang er inne i en kristen forsamling og vi møter barn som av nyfikenhet spør om hva det er som skal foregå og hvorfor det arrangeres en slik fest. Flotte muligheter så vi bare må utnytte enda bedre enn det vi gjør i dag.

 

Tekst og bilde: Svein Hyldmo

Familiebibelskole i Kenya

Vi har vært så heldige å få være med på Teft familie, som er en familiebibelskole i Kenya. Bibelskolen holder til på den norske tomta som NLM har i Nairobi. Tilsammen har vi vært 7 familier på bibelskolen.18.05.2019
Anita Andås, Johanna Kristoffersen og Hallvard Øystese.

Påsken i ord og toner

I år var det Betania Ung som hadde ansvaret for gjennomføringen av Påske i ord og toner, søndag 7. april. Betania-lokalet var nesten fullsatt.09.04.2019
Til toppen