Familiebibelskole i Kenya

Vi har vært så heldige å få være med på Teft familie, som er en familiebibelskole i Kenya. Bibelskolen holder til på den norske tomta som NLM har i Nairobi. Tilsammen har vi vært 7 familier på bibelskolen.

Undervisningen har hatt tema som: troshistorie, tro i hjemmet, ekteskapskurs, kristen hverdagsetikk, i tillegg til flere bibelfag. Det har vært fokus på godt fellesskap, ukentlige bibelgrupper og familiesamlinger. For vår del har det vært godt å få satt Gud i sentrum gjennom gode rutiner i forhold til bibellesning og bønn som en familie.

 

Barna har fått vært i barnehage mellom kl. 8-14, mens de større barna har fått gått på den norske skolen her på tomta.

 

Vi har blitt tatt godt imot, og opplevd et utrolig godt fellesskap med de fastboende her disse tre månedene. Vi spiser felles lunsj med de nasjonale og de norske på tomta, noe som gjør at vi har mulighet til å få et godt innblikk i arbeidet som NLM driver. Ellers har vi fått vært på misjonstur på besøk til misjonærer. Her fikk vi se arbeid som NLM fortsatt driver og arbeid hvor NLM har vært inne tidligere, men som nå drives av nasjonale.

 

En gang i uka har vi hatt praksis i slummen. Da har vi vært på besøk på skoler, deltatt i bibelstudier med hiv/aids gruppe. Vi har vært på hjemmebesøk hvor vi har delt tro og liv, i tillegg til å være med å dekke livsnødvendige behov, som mat, drikke og pledd og madrasser. Det har vært sterke inntrykk å møte mødre og barn forlatt av sine menn, boende i små skur uten strøm. Samtidig har det vært godt å se gleden og takknemligheten over de enkle ting, men sårt å kjenne på urettferdigheten.

 

Vi opplever at både barna og vi voksne har fått vokst i troen disse tre månedene. For oss har dette vært en ubetinget positiv reise. Det har overgått alle våre forventninger. Vi har fått kjent på et godt fellesskap, Guds nærvær, overskudd, tid med Gud, tydelig og god undervisning. I tillegg har vi også fått opplevd mange fine naturopplevelser i et fantastisk klima. Vil oppfordre alle familier til å søke!

 

Mvh Arne og Gunhild m/fam

 

 

PS: Når dette leses er familien tilbake på Kyrksæterøra.

 

Anita Andås, Johanna Kristoffersen og Hallvard Øystese.

Påsken i ord og toner

I år var det Betania Ung som hadde ansvaret for gjennomføringen av Påske i ord og toner, søndag 7. april. Betania-lokalet var nesten fullsatt.09.04.2019

Sangkveld i Betania

I forbindelse med utgivelse av den nye sangboken "Himmelbru", arrangeres det sangkveld i Betania 1. november kl. 19.00.30.10.2018
Til toppen