KIAs adventsfest i Betania

Det har etter hvert blitt tradisjon at KIA feirer sin adventsfest i Betania. Slik ble det også i år. Det er flott å oppleve at innvandrere og asylsøkere møtes og deler historien om Jesu fødsel og alt som skjedde i den sammenheng.

Juleevangeliet ble lest på farsi (persisk), arabisk og engelsk og som et flott høydepunkt på den delen av festen ble det både lest og framført som rollespill på norsk. Her fikk vi se både Maria og Josef, hyrder, sauer, engler, vise menn og kong Herodes. Døra ut til gangen var merket med Nasaret og kontordøra var merket Egypt der Maria og Josef flyktet med Jesus-barnet etter at de fikk høre at Herodes ville drepe alle nyfødte guttebarn. Det var rørende å oppleve engasjementet fra deltakerne og jeg hadde unnet flere fra vår egen forsamling den samme opplevelsen. Synd at ikke flere så seg tid til å komme i ei travel førjulstid.

 

En ung afrikaner fra Burundi, Rickard, hadde tatt initiativet til å starte KIA Ung. Han orienterte om planene for dette tiltaket. Hensikten er å lage et tilbud med både fritidsaktiviteter og leksehjelp for unge innvandrere og asylsøkere. Han ønsket gjerne samarbeid med Betania. Et flott initiativ!

 

Før pause med bevertning fikk vi også høre vakker munnspill-musikk med både gamle og nyere juletoner. Mange innvandrere hadde bidratt med mat til bevertningen og festen ble avsluttet med gang rundt juletreet. Det var stort oppmøte og en flott fest som det var kjekt å delta på. Vi dro derfra med glede og i takknemlighet over å se misjonsmarken så tydelig har kommet til oss i Betania.

 

Tekst og foto: Svein Hyldmo

Familiebibelskole i Kenya

Vi har vært så heldige å få være med på Teft familie, som er en familiebibelskole i Kenya. Bibelskolen holder til på den norske tomta som NLM har i Nairobi. Tilsammen har vi vært 7 familier på bibelskolen.18.05.2019
Anita Andås, Johanna Kristoffersen og Hallvard Øystese.

Påsken i ord og toner

I år var det Betania Ung som hadde ansvaret for gjennomføringen av Påske i ord og toner, søndag 7. april. Betania-lokalet var nesten fullsatt.09.04.2019
Til toppen