Stillhet og bønn

I en hektisk tid med mye støy og inntrykk fra mange hold og oppgaver som skal utføres innen tidsfrister som vi selv eller andre setter, skulle stillhet og bønn være et tema som er viktig for dagens mennesker. Til å innlede om dette får vi besøk av Rigmor Brende. Hun har et bevisst forhold til dette å skjerme tid for stillhet, bønn og meditasjon og vil fortelle om hvordan et opphold i et kloster ble et vendepunkt i hennes liv.

Rigmor Brende har besøkt oss i Betania tidligere. Da for å fortelle om arbeidet med det frontteppet hun hadde fått i oppdrag å lage til Storsalen i Oslo. Hun bor på heimgården i Skogn og har hatt ulike utsmykkingsoppdrag i tekstiler til blant annet kirkebygg.

På temakvelden vil hun fortelle om et vendepunkt i livet da hun dro til et kloster i Sør-Europa for å oppleve hvordan klosterlivet arter seg. Hvordan kan stillhet og bønn påvirke oss? Hva betyr stillet og bønn i hverdagen? Hva handler bønn om? Hva gjør stillheten med oss og hva gjør vi med stillheten? Dette er spørsmål som bør være meget aktuelle for de fleste av oss hvor stillhet og bønn helst skal skje når vi får tid eller når det vi bare har fått gjort ferdig det ene eller det andre arbeidsoppdraget. Den tiden får vi sjelden dersom vi lar andre ting og mennesker styre den. Kjenner du deg igjen i dette?

Kari Sugustad vil bidra med noen klassiske stykker på flygel og Reidar Karlsen og Svein Hyldmo vil delta med duettsang akkompagnert av Kari Sugustad.

Som på tidligere temakvelder blir det kveldsmat og muligheter for samtale om det aktuelle temaet.

Sette av denne kvelden, så møtes vi torsdag 26. januar kl. 19:00 i Betania.

  • Ansvarlig for sidenJohannes Selstø
  • Opprettet
  • Oppdatert11. januar 2012 - kl. 13:16
Til toppen