Samlivskurset styrker parforholdet vårt

Ida Lende og Kristoffer Skuggedal giftet seg 15.juni 2013. Som medlemmer i Betania fikk de samlivskurs som bryllupsgave. Kurset arrangeres av Frikirken, Betel, Salem og Betania. Kurset består av syv kvelder – én gang i måneden.

Hvordan opplevde dere å få samlivskurset som gave fra Betania?

Vi opplevde dette som en helt fantastisk gave å få fra Betania. Setter veldig stor pris på at Betania ønsker å investere i vårt ekteskap. Vi er veldig takknemlige for at Betania gav oss dette kurset i gave.

 

22 par deltar på dette kurset. Tre av parene er medlemmer i Betania og har fått kurset som bryllupsgave. Følgende tema tas opp på kurset

Ekteskapet - et sterkt fundament ; Kommunikasjon; Konflikthåndtering; Tilgivelsens betydning; Foreldre og svigerforeldre; God sex; Kjærlighet i praksis

 

Nå har dere vært på tre av syv samlinger. Hvordan opplever dere kurset?

Opplever det veldig positivt. Var veldig spent på hvordan opplegget var, men synes at det fungerer over all forventning. Visste ikke helt hva vi gikk til før samlingene begynte, men er veldig positivt overasket og gleder oss til fortsettelsen.

 

Kurset er lagt opp med undervisning og «gruppearbeid» - samtale mellom ektefellene. Hvordan er det å samtale om parforholdet?

Vi synes det er veldig positivt slik som opplegget er lagt opp. Veldig bra at hoveddelen av opplegget er samtale, slik at man kan relatere de forskjellige temaene til sin egen situasjon. Opplever det som veldig positivt å snakke om parforholdet og hvordan vi kan vokse enda mer sammen som ektepar.

 

Opplever dere at kurset er med å styrke og beriker parforholdet?

Er absolutt med å styrke parforholdet. Gjennom kurset blir man «tvunget» til å sette av tid til å snakke sammen om parforholdet, noe som noen ganger kan være vanskelig i en travel hverdag. I tillegg til samlingene får vi også «hjemmelekser», hvor man må sette av en ekstra kveld til å gjøre noen oppgaver i etterkant av samlingene. Synes at opplegget så lang er veldig bra, hvor man får en del tips osv. for å styrke ekteskapet.

 

Dere kommer til ferdig middag, dekket bordet med bordkort, lys, blomst på bordet, dempet musikk, kaffe. Hva betyr den ytre rammen rundt kurset for dere?

Opplever dette som veldig koselig. Veldig deilig å komme til ferdig middag. Man får også følelsen at det er bare oss to på «date», og glemmer fort alle de andre som sitter rundt oss. Stor ros til alle som er med å arrangere dette. Fantastisk god mat og veldig fin atmosfære! 

 

Hvis dere anbefaler kurset for andre, hva vil dere da fortelle dem?

Anbefaler dette på det sterkeste til andre ektepar. Tror det å sette av tid til et slikt kurs kan være med å forandre og styrke ekteskapet. Vi opplever at dette har styrket oss som par, og hjulpet oss til å vokse enda mer sammen. Får en del tips for å takle utfordringer som kommer senere i livet. Dette er absolutt noe man burde sette av tid til å være med på.

 

 

Tekst og foto: Johannes Selstø

Familiebibelskole i Kenya

Vi har vært så heldige å få være med på Teft familie, som er en familiebibelskole i Kenya. Bibelskolen holder til på den norske tomta som NLM har i Nairobi. Tilsammen har vi vært 7 familier på bibelskolen.18.05.2019
Anita Andås, Johanna Kristoffersen og Hallvard Øystese.

Påsken i ord og toner

I år var det Betania Ung som hadde ansvaret for gjennomføringen av Påske i ord og toner, søndag 7. april. Betania-lokalet var nesten fullsatt.09.04.2019
Til toppen