Vakker konsert med Cantaremos

Igjen ble vi velsignet med en flott konsert av vårt eget kor, Cantaremos, i Betania på kvelden søndag den 30/3. Under sin dirigent, Bente Sjøbakk, ble vi presentert et variert program – fra tradisjonelle salmer og sanger til nyere stoff. I tillegg til koret med deres eget «komp», fikk vi også solo- og duettnummer fra medlemmer av koret og inviterte gjestesangere og -musikere. Dette ga en fin bredde i programmet som igjen bidro til å berike kvelden ytterligere.

Det startet med en original fremførelse av «Nærmere deg, min Gud» (i dirigentens eget arrangement) hvor korets medlemmer kom fram mot plattformen, nynnende. Så startet en å synge og etter hvert falt de andre stemmene inn til alle var kommet fram og sto oppstilt foran i salen og fullførte salmen. Virkningsfullt og vakkert. At dette stykket falt spesielt i smak hos tilhørerne, ble bekreftet med at koret ble bedt om å gjenta det som ekstranummer til slutt i konserten.

 

Det vil føre for langt kommentere alle stykkene, men jeg vil likevel nevne at korets dirigent, Bente Sjøbakk, hadde oversatt fra nynorsk til bokmål den kjente sangen «Takk at du tok mine byrder» og i tillegg skrevet et ekstra vers. Her avslørte hun ny sider ved sitt talent. Flott fremført også av koret.

 

Solister fra koret denne gangen var Anette Drønen og Ann Kristin Vestnes. Sistnevnte med John Viljar Aune Jensen fra som akkompagnatør og et duettinnslag med Kari Sirianna Sæter.

John Viljar var forresten kommet helt fra Namsos for å spille til Ann Kristin. Flott spilling og flott gjort! Solosang var det også av Ragnhild Kiplesund Gjære med tonefølge av hennes søster Kristine Kiplesund Meisingset. I tillegg fikk vi nydelig duettsang fra Iselin Toft og Andrea Reidlund Sæther med et flott gitar-akkompagnement fra Kristoffer Skuggedal. Jeg hører gjerne fra dem ved en senere anledning. Disse vakre innslagene gjorde at undertegnede satt med en klump i halsen.

 

Som dyktig «komp» til koret bidro Arve Buhaug på trommer, Eirik Veie på bass og Kristine Kiplesund Meisingset på piano. Betania var nærmest fullsatt og det var det vel verdt å tilbringe kvelden for å lytte til budskapet og det kunstneriske uttrykket fra koret. Personlig mener jeg dette er den beste konserten jeg har hørt av Cantaremos. Jeg håper vi slipper å vente til «Vi synger julen inn» før vi igjen får høre koret glede oss med sin sang.

 

Tekst og bilde: Svein Hyldmo

 

 

Familiebibelskole i Kenya

Vi har vært så heldige å få være med på Teft familie, som er en familiebibelskole i Kenya. Bibelskolen holder til på den norske tomta som NLM har i Nairobi. Tilsammen har vi vært 7 familier på bibelskolen.18.05.2019
Anita Andås, Johanna Kristoffersen og Hallvard Øystese.

Påsken i ord og toner

I år var det Betania Ung som hadde ansvaret for gjennomføringen av Påske i ord og toner, søndag 7. april. Betania-lokalet var nesten fullsatt.09.04.2019
Til toppen